Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provoz a obnova DI (KDS / PYO1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PYO1P - Provoz a obnova DI, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy z navrhování pozemních komunikací, křižovatek a místních komunikací.Navrhování konstrukce vozovek.Organizace správy a údržby pozemních komunikací.Základní pojmy spolehlivosti a životnosti staveb, průzkum staveb - stavebně technický, historický.Zásady pro sanace a rekonstrukce, trhliny na stavebních objektech, jejich příčiny a opravy.Prohlídky komunikací, zimní údržba, opravy a rekonstrukce krytu vozovek, podkladních vrstev.Údržba zařízení pozemních komunikací.konstrukce železničního svršku a tělesa železničního spodkupředpisy týkající se oblasti rekonstrukce a údržby železničních staveborganisace hospodaření a správy železničních stavebvady a poruchy částí železničního svršku a tělesa železničního spodkumetody a přístroje pro diagnostiku stavu částí železničního svršku a tělesa železničního spodkudohlédací činnost v oblasti železničních stavebúdržba železničních stavebrekonstrukce železničních staveb, pracovní postupypracovní stroje

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má student komplexní vědomosti z oblasti rekonstrukce a údržby staveb jak drážních tak i pozemních.

Literatura

Adámek, W., Jelínek, V, Lata, M., Kalinčiak, D. : Speciální vozidla a stroje pro práci na železničních tratích, UPa DF JP, Pardubice 1998... Kaun, M., Luxemburk, F.: Silnice a dálnice - stavba, skripta ČVUT, SF Praha 2001... Nikolaj J.: Rekonštrukcia cestných komunikácií, Žilina : Vysoká škola dopravy a spojov, 1992.

Požadavky

Při závěrečné zkoušce student musí prokázat znalosti v rozsahu stanoveném přednáškami.

Garant

Ing. František Haburaj, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel LopourIng. Filip ŠevčíkIng. Pavel LopourIng. Filip Ševčík