Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Železniční stanice a uzly (KDS / PZSUK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PZSUK - Železniční stanice a uzly, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výhybky a výhybkové konstrukce, transformace výhybek.Konstrukce staničních zhlaví.Dopravny a přepravní stanoviště.Železniční stanice, dopravní dokumentace stanic.Provozní výkonnost, provozní uspořádání tratí a stanic.Železniční spodek a svršek ve stanicích.Zařízení pro přepravu osob a zavazadel.Zařízení pro nakládku a vykládku vozových zásilek, kombinovaná nákladní doprava.Řešení jednotlivých typů stanic.Navrhování a provoz vleček a kolejišť podniků.Železniční uzly.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen zorientovat ve výstavbě a navrhování železničních stanic a uzlů.

Literatura

KUBÁT, B., FLIEGEL, T.: Železniční stavby 30. Vydání 1. Vydavatelství ČVUT, Praha 1999. 162 str. ISBN 80-01-02074-6.. PLÁŠEK, O, ZVĚŘINA, P, SVOBODA, R, MICKOVČIAK, M. Železniční stavby. Vydání 1. Akademické nakladatelství CERM s. r. o., Brno 2004, 291 str., ISBN 80-214-2621-7..

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu určuje přednášející.Účast na cvičení - min 70%Vypracování a odevzdání všech úkolů zadaných na cvičeníÚspěšné vyřešení zápočtového testu - min 70%V rámci zkoušky student předvede aktivní znalost témat přednesených na přednáškách

Garant

doc. Ing. Bohumil Kubát, CSc.

Vyučující

Ing. Martin Jacura, Ph.D.doc. Ing. Jiří Pokorný, CSc.Ing. Filip ŠevčíkIng. Martin Jacura, Ph.D.Ing. Filip Ševčík