Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební mechanika (KDS / SME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / SME - Stavební mechanika, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Obecná rovinná soustava sil a její aplikace při statických výpočtech- Momenty setrvačnosti, deviační momenty, hlavní elipsa setrvačnosti, poloměry setrvačnosti- Stabilita, těžiště rovinných obrazců- Prostý nosník zatížený silami; spojitým zatížení trojúhelníkovým, lichoběžníkovým, momentovými impulzy (výpočet reakcí posouvajících sil a momentů: graficky, početně)- Nosník prostý s převislými konci; graficky a početně určit reakce posouvající síly a momenty- Nosník konzolový - uložení a reakce těchto nosníků, výpočet posouvajících sil a momentů- Kompletní výpočet vnitřních sil na šikmém nosníku; grafické a početní řešení- Nosníky spojité s vloženými klouby; výpočet momentů a posouvajících sil (grafické znázornění)- Nosníky staticky určité lomené; úplné vyšetření průběhu posouvajících sil a momentů, normálových sil, grafické zobrazení těchto veličin- Rámy a oblouky o třech kloubech; průběh momentů posouvajících sil a normálových sil- Řešení příhradových konstrukcí metodou styčných bodů, metodou průsečnou a graficky Cremonovým obrazcem- Staticky určité nosníky: řešení průhybu a pootočení metodou diferenční a Moohrovou.- Odvození Třímomentové rovnice pro nosníky stálého průřezu- Příčinkové čáry nosníků staticky určitých, včetně trojkloubového oblouku s vyhodnocením momentů a posouvajících sil- Výpočet příčinkových čar spojitých nosníků pomocí Třímomentové věty, tvary příčinkových čar- Rámové staticky neurčité konstrukce (řešení deformační metodou)- Vztahy zatížení - průhyb a jejich využití ve stavební mechanice- Pohyblivé zatížení u nosníku staticky neurčitých (kriterium Břemenové, Vinklerovo a Šolinovo, příklad použití)

Získané způsobilosti

Státní závěrečná zkouška.

Literatura

Kabele a kol. Stavební mechanika 1. Příklady, ES ČVUT (2009). KUFNER, KUKLÍK:. Stavební mechanika 10, Vydavatelství ČVUT Praha 2002. KUFNER, KUKLÍK:. Stavební mechanika 20, Vydavatelství ČVUT Praha 2002. KUFNER, KUKLÍK:. Stavební mechanika 30, Vydavatelství ČVUT Praha 2003.

Požadavky

Státní závěrečná zkouška.