Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výstavba a rekonstrukce dopr.staveb (KDS / VRDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / VRDS - Výstavba a rekonstrukce dopr.staveb, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vývoj výstavby pozemních komunikacích (PK).Zákon o pozemních komunikacích.Odvodnění pozemních komunikací.Příčné uspořádání PK.Základní návrhové prvky PK.Směrové řešení PK.Výškové řešení PK.Podloží vozovek.Silniční vozovky.Těleso silniční komunikace.Navrhování vozovek podle katalogu v TP 170 .Konstrukční vrstvy vozovek - technologie a zkoušky.Konstrukční a geometrické uspořádání koleje.Směrové poměrySklonové poměryŽelezniční spodekŽelezniční svršekVýhybkyZvyšování rychlosti na železničních tratích a modernizace sítěTrasování železničních tratíDopravny a širá traťŽelezniční staniceDruhy železničních stanicVozidlo a kolejZařízení pro nástup, výstup cestujícíchZařízení pro nakládku a vykládku vozových zásilekVýpravní budovy, přednádraží.

Získané způsobilosti

Státní závěrečná zkouška.

Literatura

KAUN M., KUBÁT B. Dopravní stavby 10 - Vydavatelství ČVUT, 1998. nullKaun, M., Luxemburk, F.:. Silnice a dálnice - stavba, skripta ČVUT, SF Praha 2001. KUBÁT, B, TREŠL, O. Stavby kolejové dopravy. Vydání 1. Vydavatelství ČVUT, Praha 2008. KUBÁT, B., FLIEGEL. Železniční stavby 10. Vydání 1. Vydavatelství ČVUT, Praha 1999. KUBÁT, B, TÝFA, L. Železniční tratě a stanice, Vydání 2., přepracované. Vydavatelství ČVUT, Praha 2003, 208 str., ISBN 80-01-02782-1.

Požadavky

Státní závěrečná zkouška.

Garant

doc. Ing. Jiří Pokorný, CSc.