Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie údržby a rekonstrukce dopravních (KDS / VTUR4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / VTUR4 - Teorie údržby a rekonstrukce dopravních, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Průzkum drážních staveb - stavebně technický.Vozovky na pozemních komunikacích, mechanika vozovek - úlohy, výpočty, aplikace, navrhování rekonstrukcí vozovek, vlivy a charakteristiky, dopravní zatížení, klimatické podmínky, únosnost podloží, vlastnosti materiálu, typizace, katalogy, diagnostika a hodnocení stavu vozovek, poruchy a stav krytu, měření nerovností a drsností, degradace vozovek a jejich prognóza, výpočty zesílení, obnova vozovek s cementobetonovými kryty.Zásady pro sanace a rekonstrukce drážních staveb.Projektování drážních staveb.Stavební postupy při rekonstrukci žel. dopravní cesty.Vliv provozu a povětrnosti na kolej.Kontrolní a dohlédací činnost.Diagnostika stavu, udržovací a opravné práce, práce souvislého charakteru.Technologické postupy prací. Rekonstrukce železničního svršku.Poruchy, diagnostika a sanace železničního spodku.Mechanizace pro údržbu a opravy železničního svršku a spodku.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má studemt komplexní znalosti z teorie údržby a rekonnstrukce dopravních staveb.

Literatura

[1] KAUN M., LEHOVEC F.:. Pozemní komunikace, ČKAIT, TK 5, Praha 1998. ADÁMEK, W., JELÍNEK, V, LATA, M., KALINČIAK, D. : Speciální vozidla a stroje pro práci na[8] železničních tratích, UPa DF JP, Pardubice 1998. ČD S3/1: Předpis pro práce na železničním svršku, ČD DDC 2000. ČSN 73 6101 Projektování silnic a dálnic. ČSN 73 6110 Projektování místních komunikac. KAUN M., LEHOVEC F.: Pozemní komunikace 20, ČVUT, Praha 2000. TP 170 - Navrhování vozovek pozemních komunikací. null

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

doc. Ing. Vladimír Doležel, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Doležel, CSc.