Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika silničních vozidel (KEEZ / ADISK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / ADISK - Diagnostika silničních vozidel, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy a předpisy o schvalování technické způsobilosti.Bezdemontážní diagnostika mechanických komponentů (defektoskopie, diagnostika ložisek).Diagnostika zdrojové soustavy a startovacího zařízení.Diagnostika zážehového a vznětového motoru, měření emisí a výkonová diagnostika (seznámení s obsluhou výkonové brzdy a s metodikou měření výkonových parametrů), měření spotřeby paliva.Diagnostika aktivních a pasivních bezpečnostních systémů (brzdové systémy a stabilizační systémy ABS, ARS, ESP).Diagnostika klimatizačních systémů.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student získá znalosti v oblasti diagnostiky silničních vozidel.

Literatura

Vémola, A. Diagnostická zařízení I, II. Brno: ISSŠ, 1996. GREGORA, S., a kolektiv. Zavádění elektroniky do konstrukčních komponentů silničních vozidel. DFJP Pardubice, 2005. Firemní literatura firmy Robert Bosch GmBH Stuttgart. Stuttgart, 2000. Vyhláška č. 102 a 103/1995 Sb.z. Ministerstvo vnitra a novelizace1995. 1995.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění řešeným problémům. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Stanislav Gregora, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Stanislav Gregora, Ph.D.Ing. Zdeněk Mašek, Ph.D.