Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět MATLAB v elektrotechnice (KEEZ / AMATK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / AMATK - MATLAB v elektrotechnice, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Matlab - základní charakteristiky, ovládání, základní prvky jazykaZákladní příkazy, matematické operacePráce s vektory a maticemiŘešení soustav rovnicZáklady programování (M-soubory)Vizualizace dat, grafy 2DGrafy 3DDalší typy grafůCykly, podmínkyImport, export datObrázky, zvuk, animaceTvorba grafického uživatelského rozhraní - vlastnosti grafických objektů

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student umět samostatně využívat programovací prostředí Matlab pro řešení konkrétních technických problémů, zejména z oblasti maticového počtu, vytváření vlastních funkcí a m-souborů a grafických simulací. Tyto znalosti lze ve velké míře využít v navazujících technických předmětech.

Literatura

Zaplatílek, Doňar. Matlab při začátečníky. Praha : Technická literatura BEN, 2003. ISBN 80-7300-095-4.Zaplatílek, Doňar. MATLAB tvorba uživatelských aplikací. BEN. Zaplatílek, Doňar. MATLAB začínáme se signály. BEN. stránky producenta MATLABu The Mathworks, Inc. Karban, P. Výpočty a simulace v programech Matlab a Simulink. Brno, 2006. ISBN 80-251-1301-9.Róbert Bartko, Marián Miller. MATLAB I. Trenčín. ISBN 80-968337-3-1.Miloš Sedláček, Radislav Šmíd. MATLAB v měření. Praha, 2004. ISBN 80-01-02851-8.František Dušek. MATLAB a Simulink - úvod do používání. Pardubice, 2002. ISBN 80-7194-475-0.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění řešeným problémům a schopnost samostatně pracovat na zadaných problémech, aktivní účast na cvičeních. Konkrétní požadavky budou studentům sděleny vyučujícím v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Dušan Čermák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dušan Čermák, Ph.D.