Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Introduction to Electronics (KEEZ / AXZTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / AXZTE - Introduction to Electronics, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pasivní prvky (rezistory, kondenzátory, cívky...).Vakuové nelineární prvky.Polovodiče. Přechod PN.Aplikace přechodu PN v aktivních prvcích. Diody.Bipolární tranzistory.Unipolární tranzistory.Výkonové součástky (diak, tyristor, triak).Operační zesilovače.Logické obvody. Kombinační a sekvenční, synchronní a asynchronní prvky.Integrované obvody.Optoelektronické a zobrazovací prvky.Vlastnosti prvků z hlediska jejich použití ve sdělovací technice i výkonové elektronice.Sítové zdroje, usměrňovače, filtrace a stabilizace.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se student umí orientovat v základních pasivních prvcích, nelineárních prvcích, rozumí přechodu PN a zná jeho aplikace v aktivních prvcích (diody, bipolární a unipolární tranzistory), výkonové součástky (diak, tyristor, triak), optoelektronické a zobrazovací prvky, vlastnosti prvků z hlediska jejich použití jak ve sdělovací technice tak ve výkonové elektronice.

Literatura

http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/6-002-circuits-and-electronics-spring-2007/lecture-notes/KESL, J. Elektronika. BEN, 2004. GREGORA, S., FIŠER, O. Elektrotechnika (elektronická forma učebnice), Univerzita Pardubice, 2005. PARKER, G. Introductory semiconductor device physics. Institute of Physics, 2004. Dobeš J., Žalud V. Moderní raditechnika. BEN Praha, 2006.

Požadavky

Student musí ukázat porozumění řešených problémů.

Garant

prof. Ing. Vladimír Schejbal, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vladimír Schejbal, CSc.prof. Ing. Vladimír Schejbal, CSc.