Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnický seminář (KEEZ / DESEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / DESEP - Elektrotechnický seminář, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Elektrostatické pole.Elektrické pole stejnosměrné.Metoda smyčkových proudů, napěťový dělič.Metoda uzlových napětí, proudový dělič.Přechodové děje.Magnetické pole.Elektromagnetická indukce.Elektrické pole střídavé.Impedance, rezistance, reaktance, admitance.Metoda smyčkových proudů a uzlových napětí.Symbolická metoda, vektory, fázory, verzory.Výkon, práce, energie.Třífázová soustava.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu umí se student provádět základní výpočty elektrostatického, proudového a magnetického pole. Je schopen analyzovat a řešit jednoduchá elektrostatická uspořádání pole a jednoduché elektrické a magnetické obvody.

Literatura

BLAHOVEC, A. Základy elektrotechniky v příkladech a úlohách. Praha: SNTL, 1989. ISBN 80-03-00108-0.NOVOTNÝ, K. Teorie elektromagnetického pole I. Praha: ČVUT, 1998. ISBN 80-01-01774-5.

Požadavky

Aktivní účast při řešení příkladů.

Garant

Ing. Ladislav Mlynařík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš LelekIng. Ondřej Sadílek