Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální seminář II (KEEZ / DFS2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / DFS2P - Fyzikální seminář II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tlak v tekutináchArchimedův zákonProudění tekutinObtékání těles v tekutináchNewtonův gravitační zákon, intenzita, potenciálGravitační a tíhová síla, tíhaPohyb těles v homogenním tíhovém poli ZeměPohyb těles v centrálním gravitačním poliKeplerovy zákonySíly v elektrickém poli, Coulombův zákonIntenzita elektrického poleElektrický potenciál, potenciální energiePráce v elektrickém poliGaussova věta

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by měl student rozumět základním fyzikálním pojmům z oblasti fyzikálních polí a termiky a měl by je být schopen aplikovat na konkrétní příklady a problémy.

Literatura

Pekárek, S., Murla, M. Fyzika I. Semináře. ČVUT Praha, 1997. ISBN 80-01-01633-1.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru prokázat porozumění řešeným tématům a schopnost samostatně řešit základní problémy v rozsahu probrané látky. Student musí prokázat píli, vytrvalost a schopnost samostatné domácí přípravy, která se automaticky předpokládá. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Dušan Čermák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dušan Čermák, Ph.D.