Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Electrical Engineering (KEEZ / ELENG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / ELENG - Electrical Engineering, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními zákony elektrostatiky, stálého proudu, magnetostatiky, elektromagnetismu, Maxwellovými rovnicemi a úvodem do šíření vln. Dále se řeší stejnosměrné a střídavé obvody lineární a nelineární v ustáleném i přechodném stavu, jednofázová + třífázová napájecí síť.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty se základními zákony elektrostatiky, stálého proudu, magnetostatiky, elektromagnetismu, Maxwellovými rovnicemi a úvodem do šíření vln. Dále se řeší stejnosměrné a střídavé obvody lineární a nelineární v ustáleném i přechodném stavu, jednofázová + třífázová napájecí síť.

Literatura

Schejbal, Vladimír. Electromagnetics. PAUL, C. R. Electromagnetics for engineers : with applications to digital systems and electromagnetic interference. John Wiley & Sons, 2004. Lorrain, P., Corson, D. R., Lorrain, F. Electromagnetic fields and waves. New York: W.H. Freeman, 1988. Ramo, S., Whinnery, J. R., Van Duzer, T. Fields and waves in communication electronics. Hoboken: John Wiley & Sons, 1994. http://ieeexplore.ieee.org/Xplore/dynhome.jsp. http://www.radioeng.cz/search.htm.

Požadavky

Student musí ukázat porozumění řešených problémů.

Garant

prof. Ing. Vladimír Schejbal, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vladimír Schejbal, CSc.prof. Ing. Vladimír Schejbal, CSc.