Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronické prvky a obvody II (KEEZ / PEP2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / PEP2P - Elektronické prvky a obvody II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vakuové obrazovky černobílé i barevné, provedení, princip funkce a vlastnosti.Transil, trisil, technologie SMD, IO hybridní a monolitické, provedení a vlastnosti.Operační zesilovače, stabilizátory napětí lin. i spínané, vlastnosti a využití.KO typu RS, JK, T a D.Log. obvody OR, AND, NON, srovnání různých technologií.Polovodičové paměti, magnetický záznam, mag. pásek, HDD, princip,vlastnosti.LED, LASER, princip funkce, vlastnosti a využití.Displeje s kapalnými krystaly (LCD), provedení, princip funkce a vlastnosti.Displeje segmentové a maticové, realizace, vlastnosti a možnosti využití.Displeje plazmové, dataprojektory LCD a DLP, provedení a vlastnosti.Fotocitlivé prvky, fotorezistor, fotodioda, fototranzistor atd. CCD prvky.Videokamery, optická vlákna., provedení a vlastnosti.Záznamové prostředky CD, CDR, CDRW, DVD, funkce, provedení a vlastnosti.Prvky elektronického zabezpečení.Typy zesilovačů a oscilátorů, základní vlastnosti.Shrnutí látky, otázky a příprava na zkoušku.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student znát provedení a princip funkce běžně používaných součástek, mít informaci o jejich možnostech, jejich využití i dosahovaných výsledcích. Student bude v navazujících odborných předmětech schopen porozumět výkladu popisujícímu funkci zařízení, která obsahují tyto prvky.

Literatura

ŠEMBEROVÁ, TŘEŠTÍKOVÁ, VANÍČEK. Elektronické a mikroelektronické součástky. ČVUT Praha, 1994. BURGER, I., HUDEC L. Elektronické prvky. Alfa Bratislava, 1989. KEJZLAR, M., SLUNSKÝ, L. Elektronika. VŽDS Žilina, 1991. Kvítek E. Elektronika, EPO II, skripta. FOJT, J., HUDEC L. Součástky moderní elektroniky. ČVUT Praha, 1996. Musil,V., Prchalová, I., Boušek, J., Trunkátová J. Elektronické součástky.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce porozumění probírané látce. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu výuky.

Garant

Ing. Ondřej Černý, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ondřej Černý, Ph.D.Ing. Tomáš LelekIng. Ondřej Sadílek