Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrická trakce II (KEEZ / PET2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / PET2P - Elektrická trakce II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky stavby vozidel elektrické trakce, koncepce řešení moderního trakčního vozidla, specifika pro vysokorychlostní vozidla.Elektrovýzbroj trakčních vozidel.Spínací a jistící přístroje , jejich vývoj a inovace.Regulace a regulační systémy trakčních vozidel, kontaktní a bezkontaktní regulační prvky.Regulace vozidel stejnosměrné trakce kontaktními prvky, ztrátová regulace.Regulace vozidel střídavého systému kontaktní technikou ,přepínačem odboček.Regulace vozidel stejnosměrné trakce bezkontaktními prvky, pulzní regulace.Regulace vozidel střídavé trakce bezkontaktními prvky.Trakční pohon s bezkomutátorovými motory asynchronní, synchronní s PM, jejich specifika pro trakční pohon .Koncepce řešení trakčního obvodu s regulací frekvenčními měniči, varianty.Vícesystémová vozidla, varianty řešení.Vozidla nezávislé trakce s elektrickým přenosem výkonu.Elektrodynamické brzdění.Pomocná zařízení hnacích vozidel.Řízení trakčních vozidel.

Získané způsobilosti

Po absolvování má student přehled o běžných a nekonvenčních řešeních trakční výzbroje železničních vozidel a vozidel MHD. Student je schopen určit optimální výkon hnacího vozidla a zkontrolovat dimenzování trakčního motoru pro zadaný průběh zatížení.

Literatura

Jansa F. Vozidla elektrické trakce. 2.vydání. NADAS Praha, 1987.

Požadavky

Student musí během zkoušky prokázat znalost jednotlivých subsystémů elektrické výzbroje hnacích vozidel. Na cvičeních je požadována pravidelná docházka, součástí cvičení je též semestrální práce.

Garant

Ing. Ladislav Mlynařík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Stanislav Gregora, Ph.D.Ing. Ladislav Mlynařík, Ph.D.Ing. Ladislav Mlynařík, Ph.D.