Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Napájení elektrických drah (KEEZ / PNAEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / PNAEP - Napájení elektrických drah, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Trakčních proudové soustavyPrincip napájení hlavních drah ČD 3 kV DC.Trakční transformátor usměrňovače, jeho schéma a ochrany.Rozvaděč 3 kV DC, jeho koncepce s použitím výsuvných rychlovypínačů.Rychlovypínač soustavy 3 kV DC.Rozvaděč 22 kV AC, maloolejový, expanzní a tlakovzdušný princip vypínače střídavého proudu.Poruchové stavy v měnírně 3 kV DC.Sestavy trolejového vedení hlavních a vedlejších drah DC a AC soustav a MHD. Ochrany trolejového vedení DC a AC soustavy.Trakční transformátor TNS AC, jeho napájení, ochrany.Vakuový napáječový vypínač AC 25 kV.Propojování trolejového vedení AC 25 kV u ČD a v zahraničí.Napájení trakčního a staničního zab. zařízení a dalších netrakčních spotřeb na ČD.Exkurze.Časová rezerva, opakování.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen na základě prohloubených znalostí v oblasti silnoproudých zařízení v dopravě se orientovat v problematice návrhu systému energetického napájení elektrické dráhy.

Literatura

Duchoň M., Ibl J., Křivánek J. Dráhové měnírny. NADAS Praha, 1960. Němec J. Trolejová vedení železniční. NADAS Praha, 1961. Fejt J. Pevná trakční zařízení. NADAS Praha, 1966. Chochol B., Damborský D. Střídavé a stejnosměrné ochrany měníren. NADAS Praha, 1962.

Požadavky

Student se v průběhu semestru seznámí problematikou napájení elektrických drah, měl by být schopen porozumět: základním zákonitostem a specifikám v dané oblasti, jednotlivým tématickým částem předmětu a to na odpovídající úrovni.

Garant

doc. Ing. Radovan Doleček, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radovan Doleček, Ph.D.Ing. Petr Sýkora