Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regulace elektrických pohonů (KEEZ / PREPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / PREPK - Regulace elektrických pohonů, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní struktura regulační smyčky elektrického pohonuPřehled akčních členů regulačních struktur elektrických pohonůRegulační vlastnosti měničových struktur používaných v elektrických pohonech a jejich koncepceSenzory elektrických a neelektrických veličin používané v regulačních strukturách elektrických pohonůZpětnovazební regulace momentu pohonů se stejnosměrnými motorySouřadnicové soustavy používané pro popis střídavých strojů, matematický model asynchronního motoruLineární zpětnovazební regulace momentu pohonů s asynchronními motoryNelineární zpětnovazební regulace momentu pohonů s asynchronními motoryMatematický model synchronního motoruZpětnovazební regulace momentu pohonů s asynchronními motoryZpětnovazební regulace otáček a polohy elektrického pohonuObvodová koncepce regulátorů pro elektrické pohonyImplementace regulačních struktur elektrických pohonů v moderních mikrokontrolérechElektromagnetická kompatibilita elektrických pohonů s polovodičovým řízením

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu bude mít absolvent přehled o strukturách řízení a automatické zpětnovazební regulace ve stejnosměrných i střídavých elektrických pohonech. Získá zkušenosti s používáním senzorů a řídících systémů v regulačních strukturách elektrických pohonů.

Literatura

Leonhard Werner. Control of Electric Drives. Springer-Verlag, New York, 2001. Javůrek J. Regulace modernizace elektrických pohonů. Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0507-9.

Požadavky

Student musí získat přehled o zpětnovazebních regulačních strukturách používaných v elektrických pohonech a jejich principu, o akčních členech a senzorech. Musí ovládat implementaci jednoduchých řídících algoritmů pro elektrické pohony v moderních systémech mikroprocesorového řízení.

Garant

prof. Ing. Jaroslav Novák, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jaroslav Novák, CSc.