Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zabezpečovací systémy v kolej. dopr. II (KEEZ / PZZ2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / PZZ2P - Zabezpečovací systémy v kolej. dopr. II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vlaková zabezpečovací zařízení, definice, charakteristika, význam, třídění.Analýza požadavků na přenos informací mezi tratí a vozidlem.Principy vlakových zabezpečovačů LS90, ARS, Matra.Principy vlakových zabezpečovačů TVM430, Indusi, Ebicab.ETCS - principy, aplikační úrovně, bezpečnostní koncepce, balíza, euroradio.ETCS - aplikace v ČR, architektura, bezpečnostní principy.Automatizace jízdy vlaků, optimalizace jízdy, cílové brzdění, automatické vedení vlaku.Zabezpečení provozu na úrovňových přejezdech, definice, význam, třídění PZZ.Základní princip PZZ, vyrovnávání přibližovací doby, vazby na jiná zabezpečovací zařízení.Principy vybraných PZZ: Reléové PZZ AŽD 71, elektronické PZZ-E, zahraniční PZZ.Dálkové ovládání zabezpečovacích zařízení, funkční a bezpečnostní požadavky, realizace.Navázání DOZ na systémy informační a řídicí systémy železnice.Napájení zabezpečovacích zařízení.Inovace.

Získané způsobilosti

Po absolvování má být student schopen systémového přístupu k návrhu i k vlastní realizaci funkcí i technického řešení přejezdového zabezpečovacího zařízení a evropského vlakového zabezpečovače ETCS.

Literatura

Chudáček V. Vlakové zabezpečovací systémy. ČD - VÚŽ Praha, 2000. Poupě, O. a kol. Zabezpečovací technika v železniční dopravě II. díl. NADAS Praha, 1990.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat schopnost řešeným problémům porozumět, kriticky je zhodnotit a samostatně řešit. Požaduje se vypracování krátké semestrální práce na zadané téma. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující na začátku semestru.

Garant

Ing. Jan Ouředníček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Ouředníček, Ph.D.Ing. Petr Dorazil