Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrická trakční zařízení (KEEZ / VELT3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / VELT3 - Elektrická trakční zařízení, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Požadavky na systémy trakčních zařízení, trakční dynamika při velkých rychlostech.Napájení el. drah, přeměny forem energie a faktory ovlivňující energetickou náročnost.Centrální zdroje, akumulace energie a duální systémy.Infrastruktura trakčních zařízení moderní řešení jednotlivých částí.Podmínky na vysokorychlostních a vysoce zatížených drahách.Způsoby řešení elektrických a mechanických částí vlaků a trakčních vedení na těchto drahách.Trakčně energetické výpočty.Experimentální zařízení pro výzkum a zkušebnictví elektrických trakčních zařízení v ČR a ve světě.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student získá znalosti v oblasti energetiky a elektrické trakce.

Literatura

Jansa, F. Elektrická trakcia I. Alfa, Bratislava, 1976. Horák, K. Napájení elektrizovaných železnic. NADAS, Praha, 1989. Feit, J. Pevná trakční zařízení. NADAS, Praha, 1966. Jansa F. Vozidla elektrické trakce. 2.vydání. NADAS Praha, 1987.

Požadavky

Student musí při závěrečné zkoušce prokázat porozumění řešeným problémům. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Stanislav Gregora, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Stanislav Gregora, Ph.D.