Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zabezpečovací systémy (KEEZ / VZAS4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEEZ / VZAS4 - Zabezpečovací systémy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Elektrické, elektronické, programovatelné struktury a systémy.Analýza rizika. Tolerovatelná intenzita nebezpečí.Spolehlivost systémů. Bezporuchovost, pohotovost, udržovatelnost.Bezpečnost. Integrita bezpečnosti.Zvládnutí důsledků poruch. Techniky bezpečnosti.Bezpečnostní modely pro analýzu důsledků poruch.Bezpečné komunikace.Detailní analýza bezpečnosti vybraného zabezpečovacího systému.Inovace

Získané způsobilosti

Po absolvování má být student schopen systémového přístupu k analýze stávajícího i k návrhu nového bezpečnostně relevantního elektronického systému.

Literatura

Chudáček, V., Stolín, M. Aplikace elektronických prvků v železniční zabezpečovací technice. ČD-VÚŽ, Praha, 2000. ZAHRADNÍK, J; RÁSTOČNÝ, K; KUNHART, M. Bezpečnosť železničných zabezpečovacích systémov. EDIS Žilina, 2004. ISBN 80-8070-296-9.Chudáček V. Vlakové zabezpečovací systémy. ČD - VÚŽ Praha, 2000. Poupě, O. a kol. Zabezpečovací technika v železniční dopravě II. díl. NADAS Praha, 1990. CHUDÁČEK, V. a kol. Železniční zabezpečovací technika. ČD VÚŽ Praha, 1996.

Požadavky

Student musí v průběhu závěrečné zkoušky prokázat schopnost řešeným problémům porozumět, kriticky je zhodnotit a samostatně řešit. Konkrétní požadavky a zadání semestrální práce sdělí studentům vyučující na začátku semestru.

Garant

doc. Ing. Radovan Doleček, Ph.D.