Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Graphic Editors (KID / AXGEE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KID / AXGEE - Graphic Editors, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky. Význam a využití vektorového a rastrového obrazu a jejich reprezentace. Vymezení základních pojmů. Základní principy práce v grafickém editoru. Kalibrace grafických vstupně-výstupních zařízení, profily a jejich správa.Metody snímání a pořizování obrazových dat. Problematika skenování. Práce s digitálním fotoaparátem. Základní fotografické techniky. Světlo a jeho vnímání.Rastrový grafický editor Zoner Photo Studio.Rastrový grafický editor Zoner Photo Studio.Rastrový grafický editor Adobe Photoshop.Rastrový grafický editor Adobe Photoshop.Vektorový grafický editor Zoner Callisto.Vektorový grafický editor Zoner Callisto.Vektorový grafický editor Corel Draw.Vektorový grafický editor Corel Draw.Animace. Adobe Flash.Animace. Adobe Flash.3D grafický editor Studio Max.3D grafický editor Studio Max.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen samostatně pracovat v moderních grafických editorech. Student je schopen realizovat celý proces zpracování grafických obrazových dat, od jejich pořízení až po prezentaci. Student je schopen pracovat jak s rastrovými, tak i s vektorovými obrázky, umí vytvořit vektorovou flash animaci.

Literatura

Prezentace přednášek a materiály ke cvičení (Materials from Lectures and Seminars). Faulkner, A. Adobe Photoshop CS2 - Oficiální výukový kurz. Praha, SoftPress, 2005. Kadavý, D. CorelDraw 11. Uživatelská příručka. Praha, Computer Press, 2005. Kelby, S. Digitální fotografie ve Photoshopu CS. Praha, Computer Press, 2005. ISBN 80-251-0482-6.Murray, J. D., Ryper, W. Encyklopedie grafických formátů II. Brno, Computer Press, 2000. ISBN 80-7226-033-2.Kristián, P. Úpravy digitální fotografie v Zoner Photo Studio 9. Brno : Zoner Press, 2007. ISBN 978-80-86815-70-1.Kristián, P. a kolektiv. Zoner Photo Studio 9 - archivace, správa, úpravy a publikování digitální fotografie. Brno : Zoner Press, 2006. ISBN 80-86815-45-5.Galer, M., Andrews, P. Adobe Photoshop CS2: Essential Skills (Photography Essential Skills). Focal Press, 2005. ISBN 0-240-52000-9.Coburn, F. D. CorelDRAW X3 Unleashed. Unleashed Productions, 2006. ISBN 0-97-498011-0.Příručky a manuály k aktuálním verzím programů: CorellDraw, Adobe Photoshop, Macromedia flash MX. Bruce, F., Chris, M., Fred, B. Správa barev. Průvodce profesionála v grafice a pre-pressu. Brno: Computer Press, 2003. ISBN 80-722-6943-7.

Požadavky

Podmínkou k udělení zápočtu je aktivní práce na cvičení, minimálně 75% účast na cvičení a úspěšná prezentace semestrálních prací.

Garant

Ing. Stanislav Machalík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Stanislav Machalík, Ph.D.Ing. Stanislav Machalík, Ph.D.