Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z programování v jazyku C (KID / DXP3P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KID / DXP3P - Praktikum z programování v jazyku C, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie, základní tvar programu v jazyku C, vývoj programů, typy proměnných, operátory, přiřazovací příkaz.Příkazy a bloky, rozhodovací příkazy, konstrukce if - else, funkce.Příkaz switch, iterační příkazy, cykly while, for, do - while.Funkce, parametry, viditelnost a zastínění, preprocesor jazyka C, ukazatele, terminálový vstup a výstup.Formátovaný vstup a výstup, řídící řetězec formátu, formátové specifikace.Paměťové třídy auto, register, static, extern, typové modifikátory const, volatile, struktury.Typová konverze, explicitní typová konverze.Makra, rozvinutí maker, makra s parametry, podmíněný překlad.Další direktivy preprocesoru, ukazatele, operátory * a &, operace s ukazateli, pointerová aritmetika, seznamy.Práce s řetězci a bloky v paměti, alokace paměti.Práce s pamětí, vícerozměrná pole, bitová pole, uniony.Pointery na funkce, soubory binární a textové, práce se soubory.Prototypy funkcí, paměťové třídy, typové modifikátory.Parametry příkazového řádku, knihovny, hlavičkové soubory, projekty.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student ovládá programování v jazyku C

Literatura

Kernighan, Brian, W., Ritchie Dennis, M. Programovací jazyk C. Computer Press, 2006. ISBN 80-251-0897-X.Herout, P. Učebnice jazyka C. KOPP, 2006. ISBN 80-7232-220-6.Čepelák, J. Řešené příklady v jazyku C. Computer Press, 2001. ISBN 80-7226-575-X.Kadlec, V. Učíme se programovat v jazyce C. Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-715-9.

Požadavky

Seminární práce v jazyce C, ve které student použije poznatky nabyté dle uvedené osnovy. Téma zadá vyučující. Požadované procento docházky stanoví vyučující.

Garant

Ing. Josef Šroll, Ph.D.

Vyučující

Ing. Josef Šroll, Ph.D.