Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmizace a programování (KID / PAAPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KID / PAAPK - Algoritmizace a programování, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy algoritmizace, způsoby zápisu algoritmu. Základní stavební prvky: posloupnost, větvení, opakování.Úvod do jazyka Object Pascal, základní pojmy. Struktura programu. Jednoduché příkazy.Strukturované příkazy - podmíněné příkazy, cykly.Datové typy - přehled. Jednoduché datové typy.Datový typ pole. Jednorozměrné pole.Algoritmy vyhledávání a řazení.Podprogramy a jejich význam. Procedury a funkce. Deklarace, parametry, volání podprogramů.Datový typ záznam a jeho využití.Elementární principy OOP - nutné k dalšímu výkladu a pochopení práce s komponentami.Základní prvky VCL. Grafický výstup. Standardní knihovny.Ladění programů.Vícerozměrné pole. Maticový počet.Kombinace typů - pole záznamů.Soubory. Rozdělení souborů a jejich použití.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student ovládá vývojové prostředí Delphi a je schopen navrhovat a implementovat algoritmy zadaných problémů.

Literatura

nullPošta, J. Delphi - začínáme programovat. Praha: BEN technická literatura, 2001. ISBN 80-7300-034-2.Satrapa, P. Pascal pro zelenáče. Praha: Neokortex, 2000. ISBN 80-86330-03-6.null

Požadavky

Podmínkou k udělení zápočtu je úspěšné zpracování semestrální práce a splnění povinné docházky.

Garant

Ing. Stanislav Machalík, Ph.D.

Vyučující

RNDr. František MachalíkIng. Stanislav Machalík, Ph.D.Ing. Ondřej RejsekRNDr. František MachalíkIng. Stanislav Machalík, Ph.D.Ing. Ondřej Rejsek