Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmizace a základy programování (KID / PAZPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KID / PAZPK - Algoritmizace a základy programování, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prostředí Delphi. Vizuální programování. Object Inspector.Použití základních komponent. Vytvoření jednoduché aplikace.Úvod do jazyka Object Pascal, základní pojmy.Struktura programu. Jednoduché příkazy.Datové typy - přehled. Jednoduché datové typy.Operace s datovými typy.Strukturované příkazy - podmíněné příkazy, cykly.Relační operátory.Datový typ pole. Jednorozměrné pole.Algoritmy vyhledávání a řazení.Podprogramy a jejich význam. Procedury a funkce. Deklarace, parametry, volání podprogramů.Soubory. Rozdělení souborů a jejich použití.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student dokáže sestavit algoritmus pro řešení jednoduché úlohy. Student dále umí vytvořit jednoduchou aplikaci v prostředí Delphi.

Literatura

Pošta, J. Delphi - začínáme programovat. Praha: BEN technická literatura, 2001. ISBN 80-7300-034-2.Písek, S. Delphi začínáme programovat. Praha: Grada. ISBN 80-247-0547-8.Binzinger, T. Naučte se programovat v Delphi. Praha: Grada, 1998. ISBN 80-7169-685-4.Kadlec, V. Učíme se programovat v Delphi a jazyce Object Pascal. Praha: Computer Press, 2001. ISBN 80-7226-245-9.null

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Zkouška se skládá z písemné teoretické a praktické části.

Garant

Ing. Josef Šroll, Ph.D.

Vyučující

Ing. Josef Šroll, Ph.D.