Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databázové systémy (KID / PDBSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KID / PDBSK - Databázové systémy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce v prezentačním programu PowerPoint.Základní pojmy databází.Základy práce s aplikací Microsoft Access.Založení databáze. Vytvoření tabulek.Relace mezi tabulkami, referenční integrita.Práce s daty, řazení a filtrace dat, výrazy.Tvorba dotazů.Vytváření formulářů.Vytváření sestav.Datové stránky.Makra.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student ovládá většinu funkcionalit databázového systému MS Access, umí definovat a vyřešit vlastní problém bez pomoci průvodců MS Accessu na definici databáze. Student dále umí používat běžné funkce prezentačního programu Microsoft PowerPoint.

Literatura

Kruczek, A. Microsoft Office Access 2007. Podrobná uživatelská příručka. Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1608-1.Oppel, A. Databáze bez předchozích znalostí. Computer Press, 2006. ISBN 80-251-1199-7.

Požadavky

Podmínkou k udělení zápočtu je aktivní práce na cvičeních, absolvování dvou počítačových testů a odevzdání semestrální práce. Bližší informace lze nalézt v dokumentu, který je dostupný ke stažení v IS STAG.

Garant

Ing. Ondřej Rejsek

Vyučující

Ing. Ondřej Rejsek