Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mathematics I (KID / PM1DE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KID / PM1DE - Mathematics I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do studia předmětu Matematika I.Základy výrokového a predikátového počtu (výrok, výroková forma, logické operátory, kvantifikátory).Množiny (číselné množiny, množinové operace).Základy matematické analýzy (zobrazení, posloupnosti, limity posloupností, funkce, limity funkcí, racionální lomené funkce, rozklad na parciální zlomky).Diferenciální počet funkcí jedné proměnné (derivace funkce, diferenciály, Taylorova věta, vyšetřování průběhů funkcí).Integrální počet funkcí jedné proměnné (neurčitý a určitý integrál, integrační metody, speciální substituce, nevlastní integrál).Lineární algebra a analytická geometrie (vektory, matice, determinanty, lineární útvary v prostoru).

Získané způsobilosti

Student bude schopen řešit matematické úlohy z probíraných témat a aplikovat matematické postupy při řešení konkrétních reálných úloh v navazujících předmětech.

Literatura

Kolda,S.-Černá,M. Matematika - Úvod do lineární algebry a analytické geometrie. Pardubice, 2007. Machačová L. Matematika - Základy diferenciálního a integrálního počtu. Pardubice, 2007. Cabrnochová,R. - Prachař,O. Průvodce předmětem MATEMATIKA I (druhá část). Univerzita Pardubice, 2008. Cabrnochová,R.-Prachař,O. Průvodce předmětem Matematika I (první část). Úlohy z logiky, teorie množin a ze základů matematické analýzy. Pardubice, 2007. Prachař O., Cabrnochová R. Průvodce předmětem Matematika I (třetí část). Univerzita Pardubice, 2008.

Požadavky

Zápočet je udělen za úspěšné zpracování alespoň jedné ze dvou písemných zápočtových prací.Zkouška je písemná. Student si může zlepšit výslednou známku absolvováním ústního přezkoušení.

Garant

Mgr. Jiří Kulička, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Kulička, Ph.D.Mgr. Jiří Kulička, Ph.D.