Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika III (KID / PM3DK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KID / PM3DK - Matematika III, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bodová a stejnoměrná konvergence posloupností a řad funkcí.Fourierovy trigonometrické řady, sinová a kosinová Fourierova řada.Soustavy lineárních diferenciálních rovnic s konstantními koeficienty.Diferenciální počet funkcí komplexní proměnné.Integrál funkce komplexní proměnné.Laplaceova transformace jako speciální případ integrální transformace.

Získané způsobilosti

Student získá dostatečnou orientaci v příslušných částech matematické analýzy. Získané znalosti a dovednosti mu umožní s porozuměním používat matematický aparát v jiných oblastech matematiky, a především pak v odborných disciolínách jeho specializace.

Literatura

Seibert,J. Matematika III. Bartsch, H.J. Matematické vzorce. Chapra, S.C., Canale, R.P. Numerical methods for engineers. 2006. ISBN 007-124429-8.Skrášek,J., Tichý, Z. Základy aplikované matematiky II, řada vydání, např. SNTL Praha 1986. Rektorys, K. a kol. Přehled užité matematiky. Praha: Prometheus, 2000.

Požadavky

Zpracování jedné seminární práce dle zadání, které bude upřesněno v průběhu semestru.Zkouška má dvě části: teoretickou a praktickou. V teoretické části student odpovídá na sadu otázek z oblasti základních pojmů, definic a vět. V praktické části vyřeší sadu úloh, kde prokáže dovednost aplikovat uvedené algoritmy na konkrétní problém.

Garant

Mgr. Jiří Kulička, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Kulička, Ph.D.