Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optimalizace procesů na dopravních sítíc (KID / POS2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KID / POS2P - Optimalizace procesů na dopravních sítíc, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Modifikace metody PERT na výpočet jízdních řádů. Metoda GOP-1Diskrétní úloha dynamického programování. Uplatnění při časovém rozmísťování spojů. Metoda GOP-2.Rovnoměrné (periodické, taktové) časové rozvrhy.Skoro rovnoměrné časové rozvrhy. Míry nerovnoměrnosti.Tzv. žilinský problém rozmísťování mnohoúhelníků na kružnicích. Aplikace na koordinaci linek na společných úsecích.Koordinace jízdních řádů v přestupných uzlech.Přidělování vozidel na linky při různých účelových funkcích. Odmocninové pravidlo při uplatnění kritéria časových ztrát cestujících.Problém zrovnoměrnění vykonavatelského rozvrhu. Úloha o hromadě balvanů.Úloha o stonožce. Exaktní a heuristická řešení.Turnusy náležitostí - tři základní přístupy k optimalizaci.Optimalizace turnusů za uplatnění různých kritérií a omezujících podmínek.Udržitelný rozvoj veřejné dopravy, harmonizace sociálního a ekonomického pilíře.Budoucnost optimalizace procesů na dopravních sítích.

Získané způsobilosti

Schopnost využívat optimalizační modely a metody v dopravních systémech

Literatura

Černá, A., Černý, J. Teorie řízení a rozhodování v dopravních systémech. Praha : Institut Jana Pernera, 2004. ISBN 80-86530-15-9.Černý, J., Kluvánek, P. Základy matematickej teórie dopravy. Bratislava, 1989. ISBN 80-224-0099-8.Černý, J. Vyučující na začátku semestru doporučí studentům nejnovější relevantní literární prameny.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje přednášející. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem.

Garant

Ing. Josef Bulíček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Josef Bulíček, Ph.D.Ing. Josef Bulíček, Ph.D.