Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba www stránek (KID / PXWWP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KID / PXWWP - Tvorba www stránek, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Princip tvorby www stránek v jazyku HTML. Editory pro psaní zdrojových kódů, ukázka práce ve vizuálním editoru. Struktura HTML dokumentu. Základní značky HTML pro formátování písma.Jazyk HTML, výhody použití. Pokročilé značky HTML ? seznamy, obrázky, obrázkové mapy, odkazy.Tabulky. Úvod do kaskádových stylů. Externí a interní kaskádové styly.Kaskádové styly. Možnosti nastavení vzhledu www stránek.Selektory a pokročilá pravidla kaskádových stylů.Tvorba formulářů v HTML. Nové formulářové prvky v HTML5 a CSS3. Možnosti validace formulářů.Responzivní webdesign. Přizpůsobení webu mobilním zařízením. Media queries.Tvorba dynamických www stránek pomocí Javascriptu. Vkládání Javascriptu do HTML, externí a interní definice, objektový model dokumentu, události.Formuláře a jejich obsluha pomocí Javascriptu. jQueryMožnosti Javascriptu a jQuery - proměnné, podmíněný příkaz, cykly, pole, funkce.Úvod do PHP, komunikace klient server, vkládání, zpracování a zobrazení PHP kódu. Aplikace pro tvorbu PHP skriptů, XAMPP, instalace a konfigurace. Webhosting.Možnosti PHP - operátory, proměnné, příkazy. Formuláře a jejich obsluha v PHP, předávání hodnot proměnných. Bezpečnost dat.Vytváření a práce s datovými soubory. Úvod do jazyka SQL. Práce s databází MySQL, příkazy pro práci s databází. Spolupráce MySQL s PHP. PhpMyAdmin - prostředí pro efektivní správu databází.Redakční a publikační systémy. Instalace, konfigurace, použití. Optimalizace stránek pro vyhledávače (SEO). Přístupnost webu.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen navrhovat a realizovat statické www stránky splňující aktuální standardy. Dále bude schopen používat dynamické technologie, jak na straně klienta (jazyk Javascript), tak na straně webového serveru (jazyk PHP v kombinaci s databázemi).

Literatura

nullCastro, E.. HTML, XHTML, and CSS, Sixth Edition. Peachpit Press, 2006. ISBN 0-321-43084-0.Václavek, P. Javascript - Hotová řešení. Brno: Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-854-6.Staníček, P. Kompletní průvodce CSS. Brno: Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-872-4.Short, D., Green, G. Macromedia Dreamweaver 8 Hands-On Training. Peachpit Press, 2005. ISBN 0-321-29389-4.Bráza, J. PHP4 - Praktické příklady. Praha: Grada, 2003. ISBN 80-247-0441-2.Bráza, J. PHP4 - Učebnice základů jazyka. Praha: Grada, 2003. ISBN 80-247-0442-0.Klán, P., Jindřich, J. WWW pro zelenáče. Praha: Neocortex, 2002. ISBN 80-86330-09-5.

Požadavky

Podmínkou k udělení zápočtu je úspěšné zpracování semestrální práce a splnění povinné docházky.

Garant

Ing. Stanislav Machalík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Stanislav Machalík, Ph.D.Ing. Stanislav Machalík, Ph.D.