Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanika v dopravě (KMMCS / AMVDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMMCS / AMVDP - Mechanika v dopravě, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, základní operace se silami a momenty, aplikace na řešení rovnováhy tuhého tělesa.Základy kinematiky bodu, závislosti rychlostí a posunutí na čase pro různé průběhy zrychlení.Dynamika pohybu bodu, tělesa, pohybové rovnice, princip d´AlembertůvDynamika rotačního pohybu tělesa okolo stálé osy, dynamika odvalujícího se válce.Kmitání o jednom stupni volnosti.Časová rezerva, shrnutí látky.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu získá student základní vědomosti z technické mechaniky, umí řešit rovnováhu tělesa, umí vypočítat funkční závislosti rychlostí a drah v závislosti na čase pro různé průběhy zrychlení, umí řešit základní jednoduché příklady dynamiky tělesa, včetně případů jednoduchých kmitů soustav o 1°volnosti. Je připraven na aplikaci získaných vědomostí k řešení jednoduchých případů technické praxe.

Literatura

Juliš, K., Brepta, R. a kol. Mechanika I.díl., Statika a kinematika; Tech.prův. č.65. SNTL Praha, 1986. Juliš, K., Brepta, R. a kol. Mechanika II. díl., Dynamika; Tech.prův. č.66. SNTL Praha, 1987.

Požadavky

Podmínkami pro získání zápočtu je 100% docházka na cvičení, aktivní účast při procvičování látky a vypracování semestrální práce, dle pokynů vyučujícího. Konkrétní požadavky sdělí vyučující studentům na začátku semestru. Podmínky zápočtu z předmětu jsou stanoveny v souladu se Studijním a zkušebním řádem.

Garant

doc. Ing. Jan Kout, CSc.

Vyučující

Ing. Aleš Hába, Ph.D.Ing. Aleš Hába, Ph.D.