Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Design Calculations (KMMCS / DECAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMMCS / DECAE - Design Calculations, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní seznámení s počítačovým programem MathcadÚlohy Statiky těles a jejich soustav; těleso uložené v rovině a prostoru, soustavy v rovině a prostoruÚlohy Kinematiky soustav těles; mechanizmy: klikový, Whitworthův, planetový diferenciálÚlohy Dynamiky těles a jejich soustav; odvalující se válec, klikový mechanizmus, vyvažování tuhého rotoruÚlohy kmitání diskrétních soustav s více stupni volnosti; tříkotoučová dynamicky izolovaná soustavaÚlohy kmitání soustav se spojitě rozloženými parametry (kontinuum); podélné kmitání neprizmatické tyčeÚlohy nominální pružnosti a pevnosti; průhybové čáry tenkých přímých a křivých prutůÚlohy dimenzování a pevnosti základních strojních částí; kontrola hřídelů, předepjaté šroubové spoje, svarové spoje

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu získá student praktické dovednosti pro komplexní řešení technických úloh z oboru mechaniky tuhých a poddajných těles a částí strojů, pomocí moderních výpočtových prostředků. Dovede objektivním postupem posoudit více alternativních řešení.

Literatura

nullSoutas-Little,R.,W.,Inman, D.S., Balint, D.,S.. Engineering Mechanics DYNAMICS; Computational Edition. Thompson Canada Ltd., 2008. ISBN 10:0-534-54885-7.Soutas-Little,R.,W.,Inman, D.S., Balint, D.,S.. Engineering Mechanics STATICS; Computational Edition. Thomson Canada Ltd, 2008. ISBN 10: 0-534-54921-7.Shiley,J.E.,Mischke, Ch.,R.,Budynas,R.,G. Konstruování strojních součástí. VUTIUM Brno, 2010. ISBN 978-80-214-2692-0.

Požadavky

Zápočet bude udělen za docházku na cvičení a vypracování studie dle pokynů vyučujícího nebo zpracování konkrétní problematiky diplomové práce. Zkouška z předmětu je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem.

Garant

doc. Ing. Petr Paščenko, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Paščenko, Ph.D.Ing. Petr Stejskaldoc. Ing. Petr Paščenko, Ph.D.Ing. Petr StejskalIng. Doubravka Středová, Ph.D.