Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z mechaniky I (KMMCS / DSM1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMMCS / DSM1P - Seminář z mechaniky I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktické případy náhrady síly a silové dvojice jedinou silou.Aplikace fundamentální věty rovinné statiky při řešení rovnováhy hmotného bodu.Grafické řešení rovnováhy tělesa v rovině.Analytické řešení rovnováhy tělesa v rovině.Analytické řešení rovnováhy tělesa v prostoru.Výpočet polohy těžiště složených těles.Výpočet potřebných rozměrů tělesa pro zadanou polohu jeho těžiště.Praktické případy spojitého zatížení nosníků.Vyšetřování vnitřních účinků v nosnících.Účinky smykového tření ve specifických případech - vláknové tření, čepové tření.Podmínky vzpříčení tělesa při působení pasivních odporů.Odvalování válce po vodorovné podložce - statická podmínka valení.Řešení rovnováhy soustav těles metodou virtuálních prací.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu umí student provést rozbor praktických úloh statiky souvisejících se studovaným oborem.

Literatura

Stejskal.V., Březina, J., Knězů, J. Mechanika I. Vydavatelství ČVUT, 1998. ISBN 80-01-01888-1.Stejskal.V., Březina, J., Knězů, J.:. Mechanika I. Řešené příklady. ČVUT Praha, 1999. ISBN 80-01-01694-1.https://stag.upce.cz/materiály/file_administration.phphttps://stag.upce.cz/materiály/file_administration.phphttps://stag.upce.cz/materialy/file_administration.phphttps://stag.upce.cz/materialy/file_administration.phphttps://stag.upce.cz/materiály/file_administration.php

Požadavky

Zápočet bude udělen za docházku na cvičení a za aktivní účast studenta při procvičování látky. Platnost zápočtu se nepřevádí do následujícího Akademického roku. Uznání zápočtu může ve zcela výjimečných případech povolit cvičící.Zkouška z předmětu je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem.

Garant

doc. Ing. Jan Kout, CSc.

Vyučující

Ing. Aleš Hába, Ph.D.