Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z mechaniky II (KMMCS / DSM2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMMCS / DSM2P - Seminář z mechaniky II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Aplikace Newtonových zákonů - přímočarý pohyb vozidla konstantní rychlostí i zrychlený.Přímočarý pohyb vozidla řešený základními větami dynamiky pohybu hmotného bodu.Rozbor praktických případů nerovnoměrně zrychleného přímočarého pohybu vozidla.Případy složeného křivočarého pohybu hmotného bodu - odvození trajektorie pohybu.Volné netlumené kmitání mechanického oscilátoru o 1° volnosti.Volné kmitání mechanického oscilátoru o 1° volnosti tlumené viskózní silou.Vynucené kmitání (harmonickou silou) mechanického oscilátoru o 1° volnosti tlumené viskózní silou.Praktické aplikace současných pohybů u dopravních prostředků.Výpočet hmotového setrvačnosti složeného tělesa k zadané ose.Rozbor praktických případů nerovnoměrně zrychleného rotačního pohybu točivých strojů.Rozbor setrvačných účinků rotujících hmot při pohybu vozidla.Praktické případy rázu těles v dopravní technice.Dynamika soustav těles s pasivními odpory.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu umí student provést rozbor praktických úloh dynamiky souvisejících se studovaným oborem.

Literatura

Stejskal.V., Brousil, J., Stejskal, S.:. Mechanika III. Vydavatelství ČVUT Praha, 1993. ISBN 80-01-00918-1.Dedouch, K., Znamenáček, J., Radil, R.:. Mechanika III. Sbírka příkladů. ČVUT Praha, 2000. ISBN 80-01-02199-8.https://stag.upce.cz/materiály/file_administration.php

Požadavky

Zápočet bude udělen za docházku na cvičení a za aktivní účast studenta při procvičování látky. Platnost zápočtu se nepřevádí do následujícího Akademického roku. Uznání zápočtu může ve zcela výjimečných případech povolit cvičící.Zkouška z předmětu je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem.

Garant

doc. Ing. Jan Kout, CSc.

Vyučující

Ing. Aleš Hába, Ph.D.