Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanická technologie (KMMCS / PMETP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMMCS / PMETP - Mechanická technologie, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technologie výroby a slévárenské aspekty slitin železa.Metalurgie ocelí, litin a neželezných kovů.Formovací směsi, způsoby výroby forem a jader.Gravitační, odstředivé, kokilové, tlakové a vakuové lití.Podstata, rozdělení a hlavní znaky tvářecích procesů.Technologie objemového tváření - kování, pěchování, protlačování.Technologie plošného tváření - tažení, stříhání, ohýbání, rovnání plechů.Definice a rozdělení metod svařování, výhody a nedostatky svařování.Druhy svarových spojů, jejich provedení. Metalurgie svařování.Plamenové svařování. Obloukové svařování ručně obalenou elektrodou.Pokrokové metody svařování (v ochranných atmosférách, pod tavidlem).Odporové svařování, navařování, pájení. Způsoby tepelného dělení materiálů.Princip tvorby třísky. Řezný nástroj. Opotřebení nástrojů. Řezné prostředí.Soustružení, frézování, vrtání, vyvrtávání, hoblování a obrážení, broušení.

Získané způsobilosti

Posluchači získají přehled v oboru technologií slévání, tváření, svařování, pájení, dělení a obrábění hlavních typů kovových materiálů.

Literatura

prostřednictvím STAGuDVOŘÁK, M. a kol. Technologie I. Brno: VUT FSI, 1995. ISBN 80-214-0689-5.Frischherz, A., Skop, P., Knourek, J.. Technologie zpracování kovů 1. SNTL Praha, 2001. ISBN 80-902655-0-2.

Požadavky

Podmínkami k uděleni zápočtu jsou: absolvování všech cvičení (vyučující může prominout jednu omluvenou absenci, delší zameškání je nutno nahradit po domluvě s vyučujícím), předložení všech vypracovaných referátů ke kontrole při závěrečném hodnocení a úspěšné absolvování zápočtového testu.Zkouška z předmětu je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem.Složení zkoušky je podmíněno úspěšným absolvováním vstupního testu, následným složením písemné části zkoušky a zodpovězením doplňujících otázek (ústní pohovor nad písemnou částí zkouškou).

Garant

doc. Ing. Pavel Švanda, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Švanda, Ph.D.doc. Ing. Pavel Švanda, Ph.D.