Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pružnost a pevnost II (KMMCS / PP2PK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMMCS / PP2PK - Pružnost a pevnost II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Užití teorie plasticity.Navrhování spřažených konstrukcí.Základní výsečové charakteristiky.Návrh a výpočet prvků namáhaných vázaným kroucením.Vzpěr zkroucením a prostorový vzpěr.Klopení nosníků.Stabilita stěn, boulení.Smykové ochabnutí.Únavová pevnost, časová kumulace poškození.Křehký lom.Ortotropní desky.Užití energetických metod.Experimentální vyšetřování.Mechanika kompozitních materiálů.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student chápe způsoby navrhování a posuzování v dopravě nejužívanějších základních typů staticky neurčitých stavebních konstrukcí.

Literatura

J. Michalec a kol. Pružnost a pevnost II. Vydavatelství ČVUT (fakulta strojní),, 2001. ISBN 80-01-01087-2.

Požadavky

Složené zkoušky z předmětů Mechanika I (statika) a Pružnost a pevnost I. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující na začátku semestru.Zkouška z předmětu Pružnost a pevnost II je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem.

Garant

prof. Ing. Jaroslav Menčík, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jaroslav Menčík, CSc.