Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební mechanika I (KMMCS / PSM1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMMCS / PSM1K - Stavební mechanika I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do stavební mechaniky, základní pojmy a principy.Skládání sil, rozklad síly do složek.Rovinný svazek sil a obecná soustava sil.Statický moment síly k bodu, statický moment dvojice sil.Podmínky ekvivalence a rovnováhy.Model konstrukce.Charakteristika staticky určitých a neurčitých konstrukcí.Výpočet reakcí staticky určitých konstrukcí.Diferenciální podmínky rovnováhy na přímém prutu.Průběhy vnitřních sil staticky určitých konstrukcí (prostě podepřený nosník, konzola, šikmý nosník, lomený nosník, trojkloubový nosník bez táhla a s táhlem, Gerberův nosník).Příhradové konstrukce.Průřezové charakteristiky.

Získané způsobilosti

Student porozumí základním problémům stavební mechaniky. Teoretické poznatky bude aplikovat na konkrétní zadání pro konstrukce pozemního a dopravního stavitelství.

Literatura

Kytýr,J.,Kadlčák,J. Statika stavebních konstrukcí I. VUTIUM Brno, 2001.

Požadavky

Požadavky pro úspěšné absolvování předmětu sdělí vyučující na začátku semestru.

Garant

doc. Ing. Petr Paščenko, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ladislav Řoutil, Ph.D.