Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Selected Topics from Finite element Meth (KMMCS / STFEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMMCS / STFEM - Selected Topics from Finite element Meth, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Posouzení a vyhodnocení mezních stavů výpočtových modelůUkázky skutečných technických úloh z praxe, vyhodnocení výsledků výpočtových analýz.Kontaktní problémy, princip, způsob řešení.Plně nelineární problémy, pevnost a stabilita v pružně-plastickém oboru, možné způsoby vyhodnocení.Proudění kapalin a plynůLaminární a turbulentní prouděníProudění s přestupem teplaVýpočet součinitelů přestupu tepla včetně porovnání s analytickým řešenímModelování a výpočty jednoduchých výměníkůVýpočet teplotního pole a výpočet namáhání a deformací konstrukceUkázky příkladů z praxe

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student umí samostatně řešit složitější úlohy z oblasti nelineární statiky a proudění tekutin s přestupem tepla pomocí počítačového programu MKP. Student je schopen vyhodnotit výsledky výpočtů podle soudobých poznatků vědy a techniky.

Literatura

Bitnar, Řeřicha. Metoda konečných prvků v dynamice konstrukcí. SNTL Praha, 1981. Servít,R., Drahoňovský,Z., Šejnoha,J.,Kufner,V. Teorie pružnosti a plasticity I,II. SNTL Praha, 1984. Kolář,V., Kratochvíl,J.,Leitner,F.,Ženíšek,A. Výpočet plošných a prostorových konstrukcí metodou konečných prvků. SNTL Praha, 1979. Nakasone, Y., Yoshimoto, S.. Engineering Analysis with ANSYS Software. Elsevier, 2006. ISBN 0-7506-6875-.Bathe, Wilson.. Numerical Methods in Finite Element Analysis. Englewood Cliffs, Prentice-Hall, 1976. Zienkiewicz,O, C., Taylor, R. L.. The Finite Element Method for Solid and Structural Mechanics. Sixth edition. Elsevier Butterworth Heinemann, 2005. ISBN 0-7506-6321-9.Zienkiewicz,O.C. The Finite Element Method in Engineering Science. N.Y.,London,McGraw Hill, 1971.

Požadavky

Konkrétní požadavky pro úspěšné absolvování předmětu sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.Zkouška z předmětu je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem.

Garant

doc. Ing. Petr Paščenko, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Paščenko, Ph.D.Ing. Petr Tomek, Ph.D.doc. Ing. Petr Paščenko, Ph.D.Ing. Petr Tomek, Ph.D.