Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná mechanika (KMMCS / VAME2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMMCS / VAME2 - Aplikovaná mechanika, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kmitání řetězců.Podélné kmitání prizmatické tyče s tlumením.Podélné kmitání tyče s proměnlivým průřezem.Vynucené podélné kmitání prizmatické tyče.Torzní kmitání hřídelů s kotouči.Výpočet vlastního torzního kmitání Ritzovou metodou.Ohybové kmitání nosníků stálého průřezu, odvození obecné diferenciální rovnice.Řešení zjednodušené vlnové rovnice.Vynucené netlumené kmitání nosníků o stálém průřezu.Rayleighova metoda, ohybové kmitání nosníků s osamělými hmotami.Kmitání desek.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu umí student popsat a analyzovat kmitavé děje soustav se spojitě rozloženými parametry (kontinuí).

Literatura

Gonda, J.. Kmitanie nosníkov a hriadeĺov. SAV Bratislava, 1969. Brepta, R., Půst, L., Turek, F.:. Mechanické kmitání.Tech.průvodce sv.71. SOBOTÁLES Praha, 1994. ISBN 80-901684-8-5.Brdička, M., Samek, L., Sopko, B. Mechanika kontinua. Academia Praha, 2000. ISBN 80-200-0772-5.Pirner, M., a kol. Dynamika stavebních konstrukcí, Technický průvodce č. 33. SNTL Praha, 1989. Haym Benaroya. Mechanical Vibration, Analysis, Uncertainties and Control. Marcel Dekker, Inc. New York, 2004. ISBN 0-8247-5380-1.

Požadavky

Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující na začátku semestru. Zkouška z předmětu je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem .

Garant

doc. Ing. Jan Kout, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Kout, CSc.