Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie logistických a přepravních techn. (KTRD / ALP1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / ALP1K - Teorie logistických a přepravních techn., Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie tvorby manipulačních jednotek.Dynamické síly působící na manipulační jednotky.Teorie hromadné obsluhy, teorie obnovy.Řízení zásob, optimální objednací množství, spojitá a nespojitá spotřeba.Optimalizace rozmístění skladů.Elektronická výměna dat, čárové kódy a RFID.Teorie obsluhy daného území.Distribuční technologie.Moderní přepravní systémy ve vazbě na městskou a regionální obsluhu.Životní cyklus produktu ve vztahu k zpětné logistice.Teorie intermodální dopravy.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen řídit logistické řetězce v různých odvětvích hospodářské oblasti při využití moderních logistických a přepravních technologií. Na základě znalosti technologie dopravy je schopen rozhodovat a kombinovaném způsobu nasazení jednotlivých druhů dopravy pro určité přepravní komodity.

Literatura

Cempírek, V. Technologie ložných a skladovacích operací. Pardubice, 2000. Cempírek, V., Kampf. R. Logistika. Pardubice, 2005. ISBN 80-86530-23-X.Krampe, H. a kol. Grundlagen der Logistik. Mnichov, 2001. ISBN 3-931724-36-0.Buchholz, J. a kol. Handbuch der Logistik. Praha, 1998. ISBN 3-540-64517-9.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D.