Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specifické aspekty mezinárodní dopravy (KTRD / AMZDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / AMZDP - Specifické aspekty mezinárodní dopravy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod. Charakteristické aspekty provozování jednotlivých druhů mezistátní dopravy.Nejdůležitější mezinárodní organizace působící v železniční, silniční, vodní a letecké dopravě.Aspekty mezinárodní přepravy zboží v silniční dopravě. Přepravy v rámci systému karnetů TIR a ATA.Aspekty mezinárodní přepravy zboží v železniční dopravě.Mezinárodní přeprava po vnitrozemských vodních cestách.Přepravní podmínky v letecké mezistátní dopravě.Aspekty přístupu na mezinárodní dopravní trh v silniční a železniční dopravě.Aspekty přístupu na mezinárodní dopravní trh v letecké a vnitrozemské vodní dopravě.Dopravní cesty a dopravní prostředky v mezinárodní v jednotlivých druzích dopravy v Evropě.Přeprava nebezpečných věcí v silniční a kombinované dopravě.Mezistátní přeprava zkazitelného zboží, živých zvířat.Podmínky pro práci posádek dopravních prostředků v mezistátní dopravě.Aktuální právní akty EU v oblasti mezinárodní dopravy.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu se budou orientovat v problematice podmínek pro provozování mezistátní silniční, železniční, příp. vodní a letecké dopravy, a to z pohledu dopravce (podmínky přepravy a provozu), přepravce (práva a povinnosti) i infrastruktury (parametry). Získají přehled o důležitých mezivládních i nevládních organizacích v oblasti dopravy.

Literatura

Kyncl, J. a kol. Mezinárodní doprava I. Praha, 2004. ISBN 80-86530-16-7.Kyncl, J. a kol. Mezinárodní doprava II. Praha, 1997. ISBN 80-7194-083-6.Novák, R. Mezinárodní kamionová doprava. Praha, 2000. ISBN 80-85963-53-1.Novák, R. Mezinárodní kamionová doprava plus. Praha, 2003. ISBN 80-85963-53-1.Kolekvit autorů. Poradce 6-7 silniční doprava. Český Těšín, 2002.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.