Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optimalizace technologických procesů v d (KTRD / AOPTK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / AOPTK - Optimalizace technologických procesů v d, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Plán zimní údržby pozemních komunikací.Provozně technické hodnocení vozidla. Provozně přepravní hodnocení vozidla. Provozně ekonomické hodnocení vozidla.Vznik dopravní organizace silniční dopravy. Provozování silniční dopravy.Řízení dopravní organizace silniční dopravy. Operativní řízení.Systémy GPS. Informační systémy v silniční dopravě.Bezpečnost práce a zvláštní režim práce řidičů.Dopravní nehody. Řízení silničního provozu.Speciální technologie silniční dopravy.Dopravní obsluha regionu. Integrované dopravní systémy a dopravní svazy.Matematické modelování v silniční dopravě. Matematické a simulační modely provozu systémů a podsystémů MHD.Organizace a řízení MHD. Dopravní podnik provozující městskou (a příměstskou) dopravu.Kvalita v silniční dopravě.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen vytvořit technologický postup v silniční a městské hromadné dopravě s využitím optimalizačních metod.

Literatura

Pavlíček, F., Kleprlík, J. Technologie a řízení dopravy III. Pardubice, 1997. Graja, M. Městská hromadná doprava. Pardubice, 2002. Pavlíček, F., Kleprlík, J. Technologie a řízení dopravy IV. Pardubice, 1998.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Kleprlík, Ph.D.Ing. Pavlína Brožová, Ph.D.