Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provozování dráhy a drážní dopravy I (KTRD / APD1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / APD1K - Provozování dráhy a drážní dopravy I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, legislativa.Stavební a technický řád drah.Řád určených technických zařízení.Úloha drážních správních úřadů.Dynamika v železniční dopravě.Dopravní předpisy.Návěstní předpisy.Zabezpečovací zařízení v železniční dopravě.Aplikace dopravních a dopravních předpisů a obsluhy zabezpečovacích zařízení.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu budou schopni orientovat se v národních i evropských právních normách a aplikovat je do prostředí provozování drah a drážní dopravy. Schopni budou také aplikovat ustanovení základních dopravních a návěstních předpisů, obsluhovat základní typy staničního zabezpečovacího zařízení a určit podklady pro konstrukci NJŘ včetně jeho sestavy.

Literatura

Soušek, J., Stehlík, M. Zákon o dráhách a železniční legislativa Evropských společenství. Olomouc, 2005. ISBN 80-7263-293-0.Soušek, J., Stehlík, M., Watras, K. Dopravní řád drah v úplném znění. Olomouc, 2000. ISBN 80-7263-046-6.Soušek, J., Samselyová, H., Stehlík, M. Přepravní řád pro veřejnou drážní a silniční osobní dopravu s komentářem. Olomouc, 2002. ISBN 80-7263-119-5.Soušek, J., Stehlík, M. Stavební a technický řád drah. 2. aktualizované vydání. Olomouc, 2005. ISBN 80-7263-290-6.Služební předpisy ČD - D1, D2.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

Ing. Edvard Březina, CSc.doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.