Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provozování dráhy a drážní dopravy I (KTRD / APD1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / APD1P - Provozování dráhy a drážní dopravy I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky provozování dráhy a drážní dopravyStavební a technický řád drah.Řád určených technických zařízení.Úloha drážních správních úřadů.Dynamika v železniční dopravě.Dopravní předpisy.Návěstní předpisy.Zabezpečovací zařízení v železniční dopravě.Aplikace dopravních a dopravních předpisů a obsluhy zabezpečovacích zařízení.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu budou schopni orientovat se v národních i evropských právních normách a aplikovat je do prostředí provozování drah a drážní dopravy. Schopni budou také aplikovat ustanovení základních dopravních a návěstních předpisů, obsluhovat základní typy staničního zabezpečovacího zařízení a určit podklady pro konstrukci NJŘ včetně jeho sestavy.

Literatura

Soušek, J., Stehlík, M. Zákon o dráhách a železniční legislativa Evropských společenství. Olomouc, 2005. ISBN 80-7263-293-0.Soušek, J., Stehlík, M., Watras, K. Dopravní řád drah v úplném znění. Olomouc, 2000. ISBN 80-7263-046-6.Soušek, J., Samselyová, H., Stehlík, M. Přepravní řád pro veřejnou drážní a silniční osobní dopravu s komentářem. Olomouc, 2002. ISBN 80-7263-119-5.Soušek, J., Stehlík, M. Stavební a technický řád drah. 2. aktualizované vydání. Olomouc, 2005. ISBN 80-7263-290-6.Služební předpisy ČD - D1, D2.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

prof. Ing. Tatiana Molková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.