Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provozování dráhy a drážní dopravy III (KTRD / APD3P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / APD3P - Provozování dráhy a drážní dopravy III, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Smluvní přepravní podmínky - osobní doprava.Smluvní přepravní podmínky - nákladní doprava.Problematika provozování trolejbusových drah a trolejbusové dopravy.Problematika provozování tramvajových drah a tramvajové dopravy.Speciální dráha v podmínkách ČR.Speciální dráha ve vybraných státech Evropy a světa.Nekonvenční dopravní systémy.Mimořádné události v drážní dopravě a jejich řešení.Výluková činnost a její dopad na provoz.Odborná exkurze.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu zná komplexní problematiku provozování drážní dopravy z hlediska základního i operativního řízení.Zná potřebnou součinnost s provozovateli dráhy.

Literatura

Různé. Vyhl. MDS č. 173/1995 Sb. Dopravní řád drah, ve znění pozdějších změn. Předpis ČD D1 Předpis pro používání návěstí při organizování a provozování drážní dopravy. Soušek, J., Stehlík, M. Zákon o dráhách a železniční legislativa Evropských společenství. Olomouc, 2005. ISBN 80-7263-293-0.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující a jsou stanoveny v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

prof. Ing. Tatiana Molková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Hrabáček, Ph.D.Ing. Petr Nachtigall, Ph.D.Ing. Jan Hrabáček, Ph.D.Ing. Petr Nachtigall, Ph.D.