Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provoz a řízení letecké dopravy III (KTRD / APL3P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / APL3P - Provoz a řízení letecké dopravy III, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přepravní podmínky pro cestující a zavazadla, letecké třídy a tarify.Rezervace letenek. Počítačové rezervační a distribuční systémy. Distribuční systémy na bázi sítě Internet. Ticketing.Odbavení cestujících na letištích, City terminálech a na železničních stanicích. Odbavovací systémy. Throw Check In.Hostovací počítačové systémy. Společnost SITA.Informatika a telematika v letecké dopravě.Letecká přeprava zboží. Tarify pro leteckou nákladní dopravu.Uzavření přepravní smlouvy pro leteckou přepravu zboží. Air Way Bill (AWB).Cargo terminály. Nakládání zboží do letadel. Letadla pro přepravu zboží.České aerolinie. Historie a současnost. Organizace.Světové letecké společnosti. Aliance leteckých společností.Novinky v letecké dopravě.Historie a rozvoj letiště Praha Ruzyně a dalších letišť v ČR. Česká správa letišť, její organizace a úkoly.Evropská a mimoevropská letiště. Letištní rychlodráhy. Harmonizace letecké a železniční dopravy.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen popsat základní principy leteckého přepravní procesu včetně odbavení cestujících a vybavení letištních terminálů.

Literatura

BÍNA, L., ŠOUREK, D., ŽIHLA, Z. Provozování a řízení letecké dopravy I. Pardubice, 2004. ISBN 80-8653-017-5.CAPOUŠEK, L. Metodologie rozhodovacího procesu při prognózování trendů v letecké dopravě. Praha, 2002. Vonka, J., Drdla, P., Bína, L., Široký, J. Osobní doprava. Pardubice, 2004. ISBN 80-7194-630-3.Žihla, Z. Technologie a řízení letecké dopravy. Pardubice, 2000.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

Ing. Petr Nachtigall, Ph.D.Ing. David Šourek, Ph.D.Ing. Petr Nachtigall, Ph.D.Ing. David Šourek, Ph.D.