Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provozování silniční dopravy I (KTRD / APS1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / APS1K - Provozování silniční dopravy I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, provozování silniční dopravy-obsah a zaměření předmětu.Bílá kniha Evropské dopravní politiky.Zásady dopravní politiky ČR ve vazbě na provozování silniční dopravy.Významné mezinárodní organizace z oblasti silniční dopravy, mezinárodní dohody.a předpisy týkající se silniční dopravySměrnice EU k provozování silniční dopravy.Dvoustranné dohody o mezinárodní silniční dopravě.Úprava zvláštních druhů mezinárodní dopravy (ADR, ATP, živá zvířata).Zasilatelská činnost.Silniční doprava pro potřeby cestovní kanceláře (Cestovní kancelář a zajišťování dopravních služeb).Druhy dopravních úřadů a jejich působnost.Provozování silniční dopravy pro vlastní potřeby a dopravy pro cizí potřeby neživnostenským způsobem.Provozování silniční dopravy pro vlastní potřeby živnostenským způsobem.Provozování autobusové linkové osobní dopravy.Hodnocení kvality dopravní služby.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student získá odborné znalosti ke zkoušce pro prokazování odborné způsobilosti k provozovávání silniční dopravy pro cizí potřeby na dopravním úřadě.

Literatura

KYNCL, J. a kol. Systém zvyšování odborné způsobilosti provozovatelů silniční motorové dopravy, svazek první, II. Silniční doprava a mezinárodní smlouvy s ní související. Pardubice, 2001. ISBN 80-7194-343-6.Kyncl, J. a kol. Mezinárodní doprava I. Pardubice, 2004. ISBN 80-86530-16-7.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující a jsou stanoveny v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

Ing. Pavlína Brožová, Ph.D.