Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provozování silniční dopravy III (KTRD / APS3P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / APS3P - Provozování silniční dopravy III, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, živnosti v silniční dopravě.Postup prokázání odborné způsobilosti k provozování silniční dopravy velkými vozidly. Finanční způsobilost.Členění daní. Daňové přiznání - podávání, druhy.Silniční daň.Ceny používané v silniční dopravě.Pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.Pracovní cesty, cestovní náhrady.Zahraniční pracovní cesty, cestovní náhrady.Vnitrostátní právní předpisy z oblasti silniční dopravy I.Vnitrostátní právní předpisy z oblasti silniční dopravy II.Právní předpisy EU v silniční dopravě.Provozování taxislužby.Provozování autopůjčovny.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student získá odborné znalosti ke zkoušce pro prokazování odborné způsobilosti k provozovávání silniční dopravy pro cizí potřeby velkými vozidly na dopravním úřadě.

Literatura

Kleprlík, J. Silniční doprava. Univerzita Pardubice, 2011. ISBN 978-80-7395-451-2.Různé. Internetové stránky: Česká kancelář pojistitelů. http://www.ckp.czhttp://www.financnisprava.czRůzné. Internetové stránky krajských úřadů, odbory dopravy. Různé. Internetové stránky Portál veřejné správy ČR. http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=cs

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Kleprlík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Kleprlík, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Kleprlík, Ph.D.