Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Propustnost železniční dopravy (KTRD / APZ1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / APZ1K - Propustnost železniční dopravy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy.Charakteristika a druhy propustné výkonnosti.Propustná výkonnost traťových kolejí a metody jejího určení.Propustná výkonnost v rovnoběžných grafikonech vlakové dopravy.Propustná výkonnost v nerovnoběžném grafikonu.Metodika ČD pro zjišťování propustné výkonnosti.Stanovení praktické propustné výkonnosti ve výhledovém grafikonu za pomoci počtu pravděpodobnosti a matematické statistiky.Vkládání dodatečných tras pomocí teoretické četnosti mezer.Propustnost provozních zařízení nebo prvků, kolizní bod.Důvody pro změnu propustné výkonnosti.Výluky.Propustnost dopravních kolejí.Propustnost seřaďovacích zařízení.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen využít metody pro zjišťování propustné výkonnosti v železniční dopravě dle současných požadavků a postupů.

Literatura

Bulíček, J. Propustnost železniční dopravy. Studijní opora. Univerzita Pardubice, 2011. Vonka, J., Molková, T., Široký, J. Technologie a řízení dopravy II. Pardubice, 2000. Mojžíš, V., Molková, T. Technologie a řízení dopravy I. Pardubice, 2001. Daněk, J. Vonka, J. Dopravní provoz železnic. Žilina, 1998.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D.