Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborné praktikum z ŽD III (KTRD / DOZ3P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / DOZ3P - Odborné praktikum z ŽD III, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané kapitoly z terminologie železniční dopravy.Činnost železniční stanice.Principy výkonu dopravní služby. Dopravní dokumentace.Grafikon vlakové dopravy - všeobecná ustanovení, vlaky a posun.Řízení vlakové dopravy dle grafikonu vlakové dopravy v reálném čase (vč. technologie železniční stanice). Posun mezi dopravnami.Výluky staničních a traťových kolejí a vliv na řízení vlakové dopravy. Řešení nedostatečné propustnosti při mimořádných stavech.Použití a doprava hnacích vozidel. Použití a doprava speciálních vozidel. Všeobecné podmínky pro zařazování vozidel do vlaku.Povinnosti členů vlakové čety. Povinnosti členů vlakového doprovodu.Návěsti nepřenosných hlavních návěstidel a předvěstí. Návěsti návěstidel platných pro posun.Návěsti ostatních návěstidel. Návěsti na vozech. Návěsti speciálního určení.Základní ustanovení Předpisu pro zjednodušené řízení drážní dopravy. Organizování drážní dopravy bez dirigování.Organizování drážní dopravy dirigováním. Výňatek z ostatních předpisů ČD.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen se orientovat základními provozními předpisy v oblasti železniční dopravy.

Literatura

Předpis ČD D1 Předpis pro používání návěstí při organizování a provozování drážní dopravy. ČD D3 : Předpis pro zjednodušené řízení drážní dopravy. Předpis ČD D2 pro při provozování a organizování drážní dopravy (ve znění změn a doplňků).

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující a jsou stanoveny v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

Ing. Tomáš HodrIng. Ivo Hruban, Ph.D.Ing. Ondřej Štěpán