Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie dopravy (KTRD / DTEDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / DTEDP - Teorie dopravy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět teorie dopravy. Dopravní systémy.Dopravní síť a její model. Základní úlohy na dopravních sítích.Optimální rozmístění středisek obsluhy.Návrh struktury distribučních systémů. Systémy hub-and-spoke.Svozně-rozvozní úlohy.Shromažďování a vytěžování dopravních kompletů.Turnusy náležitostí a jejich optimalizace.Sestava signálního plánu řízené křižovatky. Koordinace řízených křižovatek.Optimalizace sítě pro veřejnou dopravu.Optimalizace jízdních řádů.Charakteristiky dopravního proudu.Kapacitní problémy v dopravních sítích. Nárůst cestovního času v závislosti na rostoucím zatížení úseku dopravní sítě. Braessův paradox.Modelování přepravní poptávky - klasický čtyřstupňový model. (část 1)Modelování přepravní poptávky - klasický čtyřstupňový model. (část 2)Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu umí používat odbornou terminologii z dopravních systémů, dokáže formulovat a řešit typické optimalizační a rozhodovací úlohy z oblasti teorie dopravy.

Literatura

Tuzar, A. Teorie dopravy. Pardubice, 1996. Černý, J., Kluvánek, P. Základy matematickej teórie dopravy. Bratislava, 1989. ISBN 80-224-0099-8.Francis, R., McGinnis, L., White, J. Facility Layout and Location: An Analytical Approach. Prentice-Hall, New Jersey, 1992. Demel, J. Grafy a jejich aplikace. Academia, 2002. Cenek, Klima, Janáček:. Optimalizace dopravních a spojových procesů. Žilina, Univerzita Žilina, 1994. ISBN 80-7100-197-X.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

Ing. Michaela Ledvinová, Ph.D.Ing. Miroslav SlivoněIng. Josef Bulíček, Ph.D.Ing. Michaela Ledvinová, Ph.D.Ing. Miroslav Slivoně