Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistické technologie (KTRD / LT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / LT - Logistické technologie, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Logistický řetězec, řízení materiálového toku, řízení fyzické distribuce.Logistické technologie využívané v dopravě.Druhy skladů a jejich význam.Význam obalu, označování zboží, zjišťování hmotnosti, manipulační skupiny.Automatická identifikace, elektronické přenosy informací.Úloha a význam logistických center v distribučních řetězcích.Formy logistických center a služby poskytované logistickými centry.Plánování a alokace logistických center.Technická a technologická koncepce veřejných logistických center.Principy manipulace s materiálem, vlastnosti materiálů.Výběr manipulačních a dopravních prostředků.Výkon a potřebný počet technických a manipulačních prostředků.Přehled právních, přepravních a tarifních norem vztahujících se k logistickým činnostem ve vnitrostátním i mezinárodním styku.Sjednávání přepravních smluv, smluv o nájmu.Skladové listiny, přepravní a průvodní listiny.

Získané způsobilosti

Zodpovězení otázky z přehledu probrané látky před zkušební komisí, zodpovězení otázek členů komise k zadanému okruhu znalostí.

Literatura

Cempírek, V. Technologie ložných a skladovacích operací. Pardubice, 2000. Mojžíš, V., Cempírek, V. Tuzar, A., Široký, J. Logistické technologie. Pardubice, 2003. ISBN 80-7194-469-6.Cempírek, V., Kampf. R. Logistika. Pardubice, 2005. ISBN 80-86530-23-X.

Požadavky

Zodpovězení otázky z přehledu probrané látky před zkušební komisí, zodpovězení otázek členů komise k zadanému okruhu znalostí.