Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optimalizace technologických procesů (KTRD / OMTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / OMTP - Optimalizace technologických procesů, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technologie zimní údržby. Plán zimní údržby silnic.Využití metod multikriteriální analýzy pro výběr silničního nákladního vozidla.Návrhy opatření k eliminaci dopravní nehodovosti v silniční dopravě. Postup řešení u vybraného nehodového místa. Ukazatele bezpečnosti.Využití telematiky v městské hromadné dopravě. Využití telematiky u užitkových vozidel.Telematika pro infrastrukturu. Systémy elektronického mýta a jejich charakteristika.Dekompozice systému dopravní obsluhy. Optimalizace dopravní obsluhy území, jednotlivé oblasti optimalizace.Technologie přepravy nebezpečných věcí v silniční dopravě.Technologie přepravy nadrozměrného nákladu v silniční dopravě.Doba obsazení a propustnost v rovnoběžném jízdním řádu.Doba obsazení a propustnost v nerovnoběžném jízdním řádu (i pro výhled).Kapacita tratí a opatření na změnu propustné výkonnosti.Likvidace zpoždění a problematika určování mezer v jízdním řádu.Výlukový jízdní řád.Systematický jízdní řád.Letecký dopravní podnik jako dynamický systém.Geografické a sociálně ekonomické vazby leteckého podniku.Zavádění nové destinace.Obnova letového parku.Kapacita mezinárodního letiště.Kapacita letištních terminálů.Řešení kapacitních problémů letišť.Cenotvorba a revenue management v letecké dopravě.Typy modelů, příklady z praxeStruktura modelůDynamické systémy - charakteristikaMatematické modely, jejich klasifikace, příklady z praxe.Simulační modely (SM) a jejich konstrukceModelování dopravních systémů (DS)Úlohy o dopravních proudechSW produkty pro modelování v dopravě, stručná charakteristika

Získané způsobilosti

Zodpovězení jedné otázky z přehledu probrané látky před zkušební komisí, zodpovězení otázek členů komise k zadanému okruhu znalostí.

Literatura

Mojžíš, V., Molková, T. Technologie a řízení dopravy I. Pardubice, 2001. Vonka, J., Molková, T., Široký, J. Technologie a řízení dopravy II. Pardubice, 2000. Žihla, Z. Technologie a řízení letecké dopravy. Pardubice, 2000. Kleprlík, J., Kyncl, J., Soušek, R. Technologie a řízení silniční dopravy. Pardubice, 2003.

Požadavky

Zodpovězení jedné otázky z přehledu probrané látky před zkušební komisí, zodpovězení otázek členů komise k zadanému okruhu znalostí.